Contactlenzen, best een goed idee

Laat je oog vallen op contactlenzen

Tegenwoordig zijn lenzen als optisch hulpmiddel populairder dan ooit. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat contactlenzen een prima alternatief zijn voor de bril. Zeker met de sterkte die ik heb, - 8 om precies te zijn, is het praktischer en veiliger om lenzen te dragen. Aan de hand van persoonlijke ervaringen zal ik dat uitleggen.

Voordelen van contactlenzen

Wanneer je zulke slechte ogen hebt als ik en je zou een bril gaan dragen dan wordt het een bril met nogal dikke glazen in het montuur. Natuurlijk kun je de brillenglazen laten slijpen of een kleiner montuur kiezen. Of een combinatie van deze mogelijkheden. Wat mij nogal vaak gebeurde als brildrager was dat ik nogal eens over het montuur heen keek. Die constante wisseling tussen scherp en wazig zien ervoer ik als bijzonder vervelend. En daar komen we bij het eerste voordeel van contactlenzen: je hebt altijd een groot en scherp blikveld. En omdat contactlenzen op het traanvocht van je ogen drijven verkleinen ze hetgeen je ziet niet, wat een bril wél doet. De brillenglazen staan immers een paar centimeter van je ogen af. Contactlenzen geven een natuurlijker zicht. 

Maar er zijn meerdere voordelen op te noemen op basis van persoonlijke ervaring. Contactlenzen hebben een groot draaggemak. Een bril heeft nog wel eens de neiging om wat minder comfortabel op de neus te zitten.  Een contactlens zal niet beslaan en wordt ook niet nat bij regen. Mits je natuurlijk niet met open ogen omhoog in de lucht gaat staren bij een hoosbui. Over nattigheid gesproken, ik kwam er pas na jaren achter dat ik ook kon zwemmen met mijn lenzen in! Nog nooit is er een lens uit mijn ogen gespoeld. Maar als het even kan doe dan je lenzen uit als je gaat zwemmen. Het is altijd beter voor je ogen.  Bij het beoefenen van andere sporten zijn contactlenzen juist weer een uitkomst en vaak is het ook veel veiliger. Vooral bij contactsporten of bij sporten waarbij je veel in beweging bent.  Een zonnebril op sterkte kopen is niet nodig. Een lensdrager kan een normale zonnebril dragen. Handig tijdens de warme zomerdagen. 

Leren omgaan met contactlenzen

Het zal even wennen zijn om contactlenzen te hanteren. Saton Optiek helpt je er graag bij. Zeker in het begin zal het inbrengen en uitnemen van lenzen wat moeilijk gaan. Je zult de lenzen goed schoon moeten houden om op die manier ontstekingen aan het oog te voorkomen. Een opticien kan je vertellen of je ogen geschikt zijn om lenzen te dragen. Hij zal je tevens uitleggen hoe je ze het beste kunt verzorgen. Zo beleef je jaren plezier van je lenzen. 

Bron: lenzen.info

Over ons

Brillen- en contactlenzenblog

Lieve bril- en contactdragende medemens, Mijn naam is Yvonne en ik ben zoals jullie al kunnen raden brildragend. Af en toe draag ik contactlenzen wanneer ik bijvoorbeeld een avondje uit ga of een andere speciale gelegenheid heb. Brillen en contactlenzen, wat zijn er veel van hé? Toen ik te horen kreeg dat ik aan een bril moest, wist ik niet wat me overkwam. Ik vond dit vreselijk. Modebewust als ik ben, ben ik me toen gaan verdiepen in brillenmode. Ik kwam erachter dat brillen tegenwoordig gewoon modeaccessoires zijn en dus helemaal niets om je voor te schamen. Ik heb ook alles geleerd over contactlenzen, welke soorten er zijn, hoe je ze aanbrengt en hoe je ze schoon houdt. Ik wil al deze informatie met jullie delen door middel van deze pagina. Lees lekker verder en kom gerust wat vaker kijken!

Zoeken

Recente artikelen

16 juli 2018
Iedereen die een bril of contactlenzen draagt, heeft weleens te maken gehad met een opticien. Als je ooit in een brillenwinkel bent geweest, zul je zi

16 oktober 2017
Laat je oog vallen op contactlenzen Tegenwoordig zijn lenzen als optisch hulpmiddel populairder dan ooit. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat cont

25 september 2017
Veel mensen krijgen op latere leeftijd te maken met een slechter zicht. Niet alleen ouderen krijgen hier mee te maken, ook jonge kinderen kunnen hier

Archief